Utgave 9 2021

La deg inspirere av høstens smaker!
Husk at som abonnent kan du lese magasinet digitalt på nettbrett, smarttelefon og pc.

Smakebiter fra utgave 9:

  • WRAP MED HJORTEBIFF

    Til 4 personer trenger du:
    600 g flatbiff, mørbrad, ytrefilet eller andre biffstykker av hjort
    200 g sopp
    syltet rødløk (se egen oppskrift)
    tyttebærrømme (se egen oppskrift)
    4 never salat – for eksempel babyspinat eller hjertesalat
    4 matlefser eller tortillas (på Hjortehagen bruker de matlefsa fra Øyfjellbrau i Vinje)
    smør
    salt

    Slik gjør du:
    Stek soppen med smør, salt og pepper på middels varme. Ta den ut av stekepanna når den er stekt. Sørg for at kjøttet er romtemperert. Skjær det i 3–4 cm tykke skiver. Ha mer smør i panna og vent til det er brunt.
    Stek biffene i et par minutter på hver side. Legg dem over på tallerken og la dem hvile i 5–10 minutter. Skjær i skiver og legg biffskivene på lefsa sammen med salat, sopp, syltet rødløk og tyttebærrømme. Rull sammen og spis.

    Tyttebærrømme:
    1 beger rømme (seterrømme eller lettrømme etter smak)
    1 dl tyttebærsyltetøy eller 100 g tyttebær
    1–2 ts sukker

    Bland alt sammen og sett kaldt til du skal servere den.

    Syltet rødløk:
    2 store rødløk
    1 dl eddik, enten hvitvinseddik,
    rødvinseddik
    eller vanlig 7 % eddik
    2 dl sukker
    3 dl vann

    Skrell løken, del den i to og skjær den i skiver. Kok opp eddik, sukker og vann i en kjele. Legg løken oppi og slå av plata. Avkjøl og hell på rene glass. Holdbar et par uker i kjøleskapet.

    Tips:
    Det er også veldig godt å lage hjortewrapen som en tradisjonell roastbiffvariant, sammen med sylteagurk og remulade i tillegg til kjøttet, lefsene og litt salat.

    OPPSKRIFT Hjortehagen ved Neslandsvatn FOTO Bjørn Harry Schønhaug

  • HVIT POTETPIZZA

    Til 2 personer trenger du:

    200 g pizzadeig
    150 g kokt potet
    1 løk
    2 stilker rosmarin
    100 g tørrsaltet bacon
    150 g crème fraîche
    50 g Fjelldronning eller lignende god ost
    1/2 ts flaksalt
    2 ss olivenolje

    Sett ovnen på 250 grader. Bruk gjerne en pizzastein hvis du har. Kjevl eller dra ut pizzadeigen til 0,5 cm tykkelse. Smør på rikelig med crème fraîche, dryss finsnittede løkbåter over hele flaten.

    Omtrent 1 cm tykke kokte potetskiver legges med jevne mellomrom. Riv opp Fjelldronning og dryss den over. Baconet strekkes litt slik at det blir litt tynnere og sprøere. Til slutt drar man over noen striper olivenolje, har på litt flaksalt og gir den et dryss med frisk rosmarin.

    Stekes til pizzaen er gyllen og sprø i bunnen og toppen.

    OPPSKRIFT OG FOTO BJERTNÆS OG HOEL

Tidligere utgivelser

Kan leses digitalt dersom du er abonnent. Bestill abonnement her