Utgave 4 2021

Møte våren med masse deilig inspirasjon!

Husk at som abonnent kan du lese magasinet digitalt på nettbrett, smarttelefon og pc.

Smakebiter fra utgave 4:

 • Neslestuing med posjert egg

  Brennesle er et forhatt ugress som sprer seg lett og vokser over alt. Men det er også en bladgrønnsak full av smak som kan tilberedes på en rekke måter. Her har vi laget en nydelig neslestuing, og serverer den med posjert egg. Fin som en vårlig smårett, eller bruk stuingen som tilbehør til spekemat eller røkt fisk.

  Til 4 porsjoner trenger du:

  1 l friske nesleskudd
  2 vårløk
  1 båt hvitløk
  1 ss smør
  1 ss hvetemel
  2 dl kremfløte
  1 ts salt
  0,5 ts kvernet pepper
  0,25 ts revet muskatnøtt

  Posjert egg:

  4 ferske, kalde egg
  1 ts salt
  1 ts eddik, 7 %
  1 l vann

  Slik gjør du:

  Skyll nesleskuddene godt og la dem renne godt av seg. Kok opp litt vann og forvell neslene raskt, til de akkurat faller sammen. Ha dem i et dørslag og skyll med kaldt vann. Klem ut så mye væske som mulig. Klem dem sammen til en klump og kutt dem grovt med en skarp kniv.

  Finkutt vårløk og hvitløk (kan byttes ut med en raus neve frisk ramsløk). Smelt smør i en liten gryte og fres vårløk, hvitløk og nesler. Dryss over hvetemel og bland godt. Hell i fløte og kok opp. Smak til med salt, pepper og revet muskat.

  Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la eggene gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4–5 minutter, og løft dem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut.

  Server neslestuingen med posjert egg, gjerne også rundstykker eller annet ferskt brød til.

Tidligere utgivelser

Kan leses digitalt dersom du er abonnent. Bestill abonnement her