Utgave 1 2021

I denne utgaven får du masse inspirasjon og oppskrifter til vintermenyen!
Husk at som abonnent kan du lese magasinet digitalt på nettbrett, smarttelefon og pc med MAGASIN+.

Smakebiter fra utgave 1:

  • Noe av det aller enkleste og sunneste du kan lage av modne bananer – Bananlapper.

    Visste du at hver dag kastes det 140 000 bananer i Norge? Det blir en million bananer rett i søpla hver uke! Mest utsatt er de single bananene på butikken – som av en eller annen merkelig grunn stadig blir forbigått. Så nå dere, må vi sammen redde bananen! Er du med?

    Bananlapper er noe av det aller enkleste og sunneste du kan lage av modne bananer. Ungene digger det også.

    Du trenger:
    2 modne bananer
    2 egg
    100 g havregryn/havremel
    1 ts bakepulver
    ½-1 ts kardemomme

    Slik gjør du:
    Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til en glatt røre. Du kan også bruke stavmikser eller bare mose bananene og røre alt sammen. Tilsett eventuelt litt melk hvis røren blir for tykk. Stek bananlappene med smør i en stekepanne på middels varme. Server lune med honning, syltetøy eller for eksempel brunost.

    TEKST OG FOTO ELLEN M. E. LUNDRING

  • Asiatisk taco med hanger steak

    Du trenger:
    600 g Angus hanger steak eller annen mør biff
    2 ss nøytral olje
    salt
    pepper
    2 poser hoisin woksaus (70 ml per pose)

    Tilbehør:
    2 stk hjertesalat
    2 dl basmatiris, tørr
    2 lime
    1 ss frisk finrevet ingefær
    1 avokado
    4 stilker finsnittet vårløk
    1 gulrot, kuttet i tynne staver
    1/2 potte frisk, hakket koriander
    4 ss sriracha majones, gjerne Sticky fingers
    3 dl usaltede cashewnøtter

    Slik gjør du:
    Kok ris etter anvisning på pakken. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt i en stekepanne. Stekes ferdig midt i ovnen på 120 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 56-58 grader. Bruk gjerne steketermometer. Pensle kjøttet med én pose hoi sin woksaus, og la det hvile i minst 10 minutter.

    Bland saften fra én lime og revet ingefær med den ferdig kokte risen. Rør godt om og sett til side på benken til anretning.

    Kutt bort stilken på hjertesalaten, vask bladene og legg til side. Rist cashewnøttene gylne i en tørr stekepanne. Grovhakk dem så med kniv, eller knus dem med baksiden av en kjele. Rens avokadoen og del den i terninger.

    Anrett hver taco slik:
    Legg på litt ris, deretter blad av hjertesalat, avokado, så tynne skiver av kjøtt. Ha over litt hoi sin woksaus, tilsett vårløk, gulrot og koriander, og deretter majones, før du avslutter det hele med en skvis limesaft og et dryss cashewnøtter til slutt.

     

    TEKST BJØRN HARRY SCHØNHAUG FOTO MENY

Tidligere utgivelser

Kan leses digitalt dersom du er abonnent. Bestill abonnement her