Oppskrift
Utgave 10 2020
Dillstuede poteter
Du trenger:
6-8 poteter
4 ss smør
4 ss mel
ca. 5 dl H-melk
salt
pepper
dill, finhakket
Slik gjør du:
Del potetene i to eller fire, og kok dem møre i lettsaltet vann. Smelt smøret og rør inn melet. Fres det litt, men det må ikke bli brunt. Spe med melk mens du rører, og kok til melsmaken blir borte. Sausen skal være fyldig og fin.
Smak til sausen med salt og pepper, og ha i rikelig med finhakket dill. Bruk mye dill!
Ha de kokte potetene i sausen, og la de lune seg i den et par minutter før servering. Server grov sennep ved siden av de dillstuede potetene. Dillstuede poteter passer til mye. Det er en klassiker til gravet laks, og også godt sammen med røkt kjøtt, spekemat eller gode pølser.
OPPSKRIFT ARNE BRIMI FOTO METTE MØLLER