Utgave 10 2020

I denne utgaven har vi fokus på både hjort, sjømat og bakst. Når høsten kommer blir mer innetid, og det er viktig med litt god inspirasjon på kjøkkenet. Vi håper det smaker!

Husk at som abonnent kan du lese magasinet digitalt med MAGASIN+.

Smakebiter fra utgave 10:

  • Dillstuede poteter

    Du trenger: 
    6-8 poteter
    4 ss smør
    4 ss mel
    ca. 5 dl H-melk
    salt
    pepper
    dill, finhakket

    Slik gjør du: 

    Del potetene i to eller fire, og kok dem møre i lettsaltet vann. Smelt smøret og rør inn melet. Fres det litt, men det må ikke bli brunt. Spe med melk mens du rører, og kok til melsmaken blir borte. Sausen skal være fyldig og fin.

    Smak til sausen med salt og pepper, og ha i rikelig med finhakket dill. Bruk mye dill!

    Ha de kokte potetene i sausen, og la de lune seg i den et par minutter før servering. Server grov sennep ved siden av de dillstuede potetene. Dillstuede poteter passer til mye. Det er en klassiker til gravet laks, og også godt sammen med røkt kjøtt, spekemat eller gode pølser.

    OPPSKRIFT ARNE BRIMI FOTO METTE MØLLER

  • Krabbesalat

    Selv om krabben tradisjonelt brukes naturell, kan den også inngå i svært mange ulike sjømatretter. Krabben har en delikat og kraftig egensmak, og tåler derfor kombinasjonen med andre smakssterke ingredienser godt. I denne salaten får krabbekjøttet følge av pepperrot og dill. Dette er en rask og enkel rett som imponerer.

    Til fire porsjoner trenger du:
    4 fylte krabbeskjell eller krabber
    1 beger crème fraîche
    2 ts revet pepperrot
    2 ss finhakket dill
    sitron
    salt og pepper

    Tilbehør:
    1 bunt reddik
    1 rødløk
    4-6 ss finhakket sylteagurk
    1 godt surdeigsbrød
    pepperrot
    dill

    Slik gjør du:

    Bland sammen krabbekjøttet med crème fraîche og smak til med revet pepperrot og finhakket dill. Smak deretter til med salt, pepper og sitron. Bruk gjerne krabbehuset til å servere salaten i.

    Finhakk rødløk og høvle reddik tynt. Ha dette i skåler hver for seg.

    Kutt brødet i ca. 0,5 cm tykke skiver og grill eller stek disse hardt på begge sider.

    Server krabbesalaten med tilbehør og grillet brød. Topp med revet pepperrot og fine kvaster av dill.

    OPPSKRIFT RAYMOND GRIMSTAD/DOMSTEIN
    FOTO TOVE LISE MOSSESTAD

Tidligere utgivelser

Kan leses digitalt dersom du er abonnent. Bestill abonnement her